Close

Večera U Mraku: Nezaboravna Čulna Avantura

Svetlost je prigušena do potpune tame, a gosti se oslanjaju isključivo na dodir, miris i ukus kako bi istraživali svet fine dine gastronomije. Atmosfera je u početku pomalo zastrašujuća, ali ubrzo se otkriva čarolija koja se krije iza mraka.

U današnjem svetu koji brzo juri i u kojem smo često preplavljeni vizualnim stimulacijama, večera u mraku predstavlja jedinstveno iskustvo koje nas podseća na važnost naših drugih čula.

iskustvo koje nije samo obrok;

to je putovanje kroz senzorne užitke, gde se hrana doživljava na potpuno novi način.

Kada se jednom smestite za stolom, osoblje vas vodi kroz meni korak po korak, opisujući svaki tanjir kako biste znali šta možete očekivati a na vama je da pogodite o kom jelu je reč (ili barem njegovim sastojcima). Osećaj neizvesnosti i uzbuđenja dodaje poseban začin celom iskustvu.

Jelo počinje često laganim predjelom, gde se prepliću različiti ukusi i teksture. U mraku, otkrivamo kako su naša čula ukusa naglašena i kako smo skloni pažljivijem analiziranju svakog zalogaja. Mirisi hrane postaju izraženiji, a tekstura hrskavog povrća ili sočnog mesa postaje mnogo upečatljivija.

U sredini večere, svaki gutljaj postaje avantura. Nepoznate kombinacije ukusa iznenađuju i oduševljavaju. Gosti se često međusobno smeju pokušavajući identifikovati sastojke, stvarajući neobičnu ali prijateljsku atmosferu.

Ono što je posebno u ovom iskustvu jeste i činjenica da se pored osoblja, koje je obučeno da radi u potpunoj tami, naš tim čine i naši prijatelji  a vaši domaćini Aleksandra i Miloš, koji su slepi i koji su tu da vam olakšaju snalaženje u mraku i večeru učine što prijatnijom. Ovo ne samo da pruža jedinstvenu priliku za promociju inkluzivnosti, već i dodaje dodatnu dimenziju samom iskustvu, jer gosti sada mogu doživeti svet na način na koji to čine i oni koji se svakodnevno suočavaju sa izazovima vida.

Na kraju večeri, kada svetla postepeno osvetljavaju prostoriju, gosti izlaze sa širim osmehom na licu i pričom koju će pamtiti. Večera u mraku nije samo gastronomsko iskustvo; to je podsećanje na to koliko je važno usporiti, uživati u trenutku i dati drugim čulima šansu da zablistaju. Večera u mraku nije samo gastronomsko iskustvo; to je putovanje kroz senzorne užitke koje će ostati urezane u sećanju dugo nakon što se svetla vrate.

Uživajte u čulnim iznenađenjima specijaliteta koje su naši kuvari pažljivo izabrali za vas. Meni čini pet gangova i prilikom prijave birate da li želite riblji, veganski ili mesni meni. Na glavni kuvar Uroš Radoičić , koji je završio kulinarski institut u Americi prenosi nam svoje iskustvo iz Dark dining restorana u Njujorku. Svaka večera je drugačija!

Mirisi svežih sastojaka, začina i aroma će vas osvojite dok otkrivate tajne naših jela. Posle svakog ganga imaćete priliku da pogađate ono što ste probali i nagradićemo one čija čula daju odgovor najpribližniji tačnom.

Upoznajte nove ljude, deleći iskustvo u potpunoj tami. Iznenadićete se koliko se zabave krije u mraku.

Iskustva gostiju

Bilo je mnogo zabavno. Kuvari su se stvarno mnogo potrudili sa hranom - toliko su nam maskirali ukuse . I tek smo sada postali svesni koliko je važno videti ono što jedeš , tek onda si svestan ukusa. Neponovljivo i vredno iskustvo.
Prvo sam bila uplašena, gledala sam bojažljivo sta pipam i šta radim. Onda sam se vremenom opustila. Jako je zanimljivo. Ništa nisam pogodila, ali je bilo jako ukusno. Preporučila bih i drugima da dođu .
Veoma lepo iskustvo. Zanimljivo i nekako naveda nas da preispitamo svoja čula. Klopa je bilo ludilo ukusa i dosta novih stvari koje ranije nisam probao.
Kontakt

Informacije i rezervacije

38162758228 (javni termin) +381643985960 (zakupljivanje privatnog termina)